Šta su u horoskopu likovi iz serije Istine i Laži?

LIKOVI IZ SERIJE ISTINE I LAŽI

Još u jesen, kada je počelo prikazivanje ove serije, ona je zadobila naše simpatije, kako kod starijih generacija, tako i kod mlađih gledalaca. Serija obiluje brojnim likovima, različitih temperamenata i razmišljanja što je ovu seriju izdvojilo i učinilo je sastavnim delom svake naše večeri od ponedeljka do petka. Upravo zbog različitih karaktera koje možemo da sretnemo gledajući ovu nepredvidljivu seriju, možemo i da izdvojimo one likove koji se uklapaju u tipičan psihološki profil horoskopskih znakova. U ovom tekstu opisaću zajedničke osobine likova sa znakovima u Zodijaku.

 

OvanIlija Isidorović

Mislim da za Ovna boljeg predstavnika nema od čuvenog Ilije, nekadašnjeg vojnog lica što je i profesija koja spada u simboliku Ovna, ali i Marsa koji vlada ovim vatrenim znakom. Vrlo je tvrdoglav i poseduje takmičarsku energiju, pogotovo u situacijama kada se prepire sa Radetom oko toga čime bi Arsa trebalo da se bavi u životu. Često zna da izgubi kontrolu i impulsivno reaguje. To smo videli u više situacija, kada on pokušava da kaže Radetu da je Arsa i njegov unuk, ne razmišljajući o posledicama. Ponos, hrabrost, odvažnost, častoljublje, prenagljenost, nestrpljenje su još neke od osobine koje ga „krase“.

ilija-istina-i-lazi

 

BikDana Isidorović

Stižemo i do porodičnog Bika, kojeg predstavlja najveća domaćica u seriji, Dana, Ilijina supruga. Dana je pre svega materijalista, malograđanskih je shvatanja, novac joj je na prvom mestu i upravo zbog toga pokušava da se zbliži sa Radetom, imućnim vlasnikom RBG firme. Svoju ćerku, Taru, želi da uda za dobrostojećeg mladića, ali i pored toga, porodica joj je na prvom mestu, a njen dom svakog dana miriše na sarme i kiflice. I ona je vrlo tvrdoglava, pa svaka prepirka u kući Isidorovića liči na otpočinjanje nuklearnog rata.

dana-istina-i-lazi

 

BlizanciSlobodan Kokot

Najveći švaler u seriji, kako u srednjoj školi, tako i „pod stare dane“. Sloba je osoba koja je simbol mladosti, uživanja, nezrelosti i igre. Svakodnevno razmišlja o devojkama, zavođenju, flertovanju, ozbiljnije teme nisu za njega. Živi od danas do sutra i nije preterano povezan sa emocijama. Nije za duže ljubavne veze jer devojke u njemu ne vide „sigurnu luku“, već običnog ženskaroša. Neveran, površan, plitak, željan dobrog provoda.

slobodan-istina-i-lazi

RakCeca

Sa osećajnim Rakom poistovetio sam Cecu, pomoćnicu u kući Marine i Pavla Filipovića. Ona ih posmatra kao porodicu i vrlo je požrtvovana, spremna je sve da uradi za njih. Osnovni cilj joj je da ih obezbedi i zaštiti, da im spremi, skuva, ispegla, opere, ali i posavetuje, dok je oni posmatraju samo kao osoblje. Zna da sprema razne specijalitete i vrlo je posvećena kućnim poslovima, ironična je ali je vrlo osećajna i boli je što niko ne pita kako se ona oseća. Stalno mašta o ljubavi sa glumcima iz španskih serija. Vrlo je dinamična i povređuje je što se Filipovići grubo ponašaju prema njoj.

ceca-istina-i-lazi

LavPavle Filipović

Evo ga i predstavnik mog znaka, ali nažalost. Pavlov ego i samoživost su definitivno osobine koje najviše nerviraju sve gledaoce ove serije. Ceo svet se vrti oko njega, u svojim očima on je „mačo“ muškarac pred kojim sve žene padaju na kolena. Njemu je život scena, svuda gde se pojavi nastaje haos, drama, ne zna da vodi normalnu komunikaciju. Potrebna mu je publika, pažnja, koju od Marine dobija sve manje, pa je traži kod Tanje. Sebe smatra gospodinom, a Cecu tretira kao „nižu rasu“. Vrlo je naivan, povodljiv, ne primećuje da je žrtva Tanjine manipulacije. Ponos, samopouzdanje, sujeta, oholost, nadmenost, hvalisavost, precenjivanje samog sebe su još neke od njegovih osobina.

pavle-istina-i-lazi

 

DevicaJoca

Nema boljeg predstavnika Device, nego što je to Joca, Radetov sekretar i desna ruka. Devica je znak služenja i najverniji znak Zodijaka, a kroz seriju smo mogli da se uverimo koliko je Joca veran Radetu i njegov najiskreniji savetnik i prijatelj. Obraća pažnju na svaki detalj u poslu, ali i u špijuniranju Tanje, njegovog otvorenog neprijatelja. Vrlo je inteligentan, brzo razmišlja, analizira. Perfekcionista je i vrlo pedantan, brižan. U poslu ima podređenu ulogu, što je suština Device. Takođe je i smiren, taktičan, pronicljiv.

joca-istina-i-lazi

 

VagaMarina Filipović (Božić)

Vaga je znak uživanja, što je suština Marine Božić, tatine mezimice koja se nakon srednje škole udala za Pavla i rodila Arsu. Nije navikla na probleme, ceo život je ušuškana. Trenutak kad saznaje da Arsa nije Pavlov sin i kada shvata da je zaljubljena u Nikolu predstavlja početak pakla za nju. Najbitnije joj je da svi drugi budu srećni, dok zapostavlja svoje potrebe. Jer, suština Vage su odnosi, želi svima da se dopadne. Donošenje odluka nije njena jača strana. Ne može da ostane sama i zato je po svaku cenu bila sa Pavlom iako je njihov brak vrlo nestabilan.

marina-istina-i-lazi

ŠkorpijaTanja

Mislim da ste već na početku mogli da pretpostavite ko će biti predstavnik Škorpije. Tanja je promenila svoj identitet. Nekadašnja Anastasija, koju su ostali likovi iz serije psihički maltretirali u srednjoj školi, sada se vratila kako bi im „zagorčala živote“ i osvetila za sve što je doživela. Transformacija koju je ona doživela je upravo simbolika Škorpije. Ona je ekstremna, hrabra, vrlo opasna, sa ogromnom snagom i ambicijom ide ka cilju da preuzme RB grupu. Teži da postane nedodirljiva, nakon svega što je proživela. Ljubomorna, bezosećajna, zla, brutalna, prevrtljiva, lukava, su škorpionske osobine koje poseduje.

tanja-istina-i-lazi

StrelacArsenije Filipović

Arsa je svetla tačka među glavnim likovima. U celom haosu oko toga ko je zapravo njegov otac, ovaj 18-godišnjak ostaje pribran i optimističan, što je svojstveno Strelčevima. Teži avanturama, novim izazovima. U turbulentnoj je vezi sa Sofijom, koju ne ceni dovoljno, već dozvoljava da ga strasti odvedu u neverstvo. Teži slobodi, kao i Nikola, njegov biološki otac i voli da je u centru pažnje, da bude glavni, takmičarskog je duha i sklon je fizičkim sukobima, za šta je zaslužan vatreni element. U jednom delu serije želi da studira u inostranstvu, što je dupla strelčevska simbolika.

arsenija-istina-i-lazi

JaracRade Božić

Ko će da predstavi Jarca bolje nego Rade Božić, direktor RB grupe? Zemljani element mu daje konzervativnija uverenja, nagovara Arsu da nasledi firmu. Vrlo je odgovoran, pouzdan i veran Tanji, svemu pristupa vrlo ozbiljno, sa njim nema šale, sve ovo je odlika Jarčeva, koji ne znaju za šalu. Materijalista je, ambiciozan, sve mora da je u najboljem redu. Orijentisan je ka rezultatu, cilju, zahtevan je i prema sebi i prema drugima. Forme su mu vrlo važne i u životu je navikao da uvek postoji hijerarhija. Starog je kova, što je takođe osobina Jarčeva, znaku kojem vlada Saturn.

rade-istina-i-lazi

VodolijaKristina

Vodolija je znak prijateljstava, a Kristina je deo družine u kojoj su još Sloba i Nikola, nerazdvojni su još od srednje škole. Takođe je i znak budućnosti, izdvaja se od drugih, neobična je. Kris je radio voditeljka, oblači se drugačije od drugih devojaka, i druži se više sa muškarcima, ima svoj stil po kojem je prepoznatljiva. Uvek je tu da pomogne, ali često nema empatije i deluje hladno. Vrlo je tvrdoglava, voli i da bude sama, što je, pored društvenosti, osobina Vodolije. Nepoverljiva je, samotnjak, inteligentna, buntovna, neposlušna, ekscentrik.

  kristina-istina-i-lazi

RibeVanja Bakić

I stigosmo do poslednjeg znaka Zodijaka, Riba, čiji je predstavnik Vanja, Marinina kuma. Ona je psihijatar po zanimanju, što je simbolika Riba. Vanja je osoba koja je vrlo emotivna, i često se vodi isključivo emocijama i intuicijom, što i sama ističe, a ne zdravim razumom, iako je psihijatar. Takođe je vrlo brbljiva i društvena, za šta je zaslužan promenljivi kvalitet kod Riba. Tanju idealizuje i ne primećuje njene zle namere, što je svojstveno Ribama, kojima vlada Neptun. Zna da bude vrlo konfuzna. U njenoj glavi se stalno nešto dešava, haotična je, neorganizovana, često nestabilna, ali je vrlo vedar lik u seriji, komunikativna, gostoljubiva, nežna, blaga, miroljubiva, a to su sve osobine Riba.

vanja-istina-i-lazi

 

autor teksta: Nikola Friščić, učenik škole “Astro analize”

*Prijave za školu astrologije*