Lisa je tipična Devica, Mardž Rak, a Homer..

.astro-simpson

www.instagram.com/astroanalize

Da li ste nekada razmišljali o horoskopskom znaku svog omiljenog crtanog junaka? Ako ste ljubitelj astrologije, verovatno jeste. Ako niste razmišljali, ovde možete pročitati koji lik iz ove serije odgovara Vašem znaku i podznaku.

Jurnjava za krofnom

Ovan – šef Klensi Vigam

Složićemo se da šef Vigam nije tipičan predstavnik energičnog Ovna, ali možemo pretpostaviti da je makar u mladosti bio atleta koji je pohađao Policijsku akademiju (možda sličnu onoj iz serije istoimenih filmova). Sasvim sigurno morao je biti u dobroj kondiciji i takmičarski nastrojen. Pored navedenog, za Ovna nas vezuje i odelo u kome se šef Vigam uvek pojavljuje u ovoj animiranoj seriji – policijska uniforma!

Ouuuu mmmm!

Bik – Homer Simpson

Kada kažete Homer Simpson, kako ga vidite u svojim mislima? Kako igra fudbal? Kako sređuje dvorište? Reći ćete: Ne! Naravno da ne! Homer je hedonista, a hedonista je simbolika koja odgovara horoskopskom znaku Bika! On ne voli rano ustajanje za crkvu nedeljom, voli da leži i uživa uz pivo na svom kauču u dnevnoj sobi. Hrana! O daaaa! On obožava hranu. Krofne, rebarca, odrezak, slaninicaaaa…  Iako radi odgovoran posao, njegovu bikovsku smirenost ne može lako da sruši ni vanredna situacija u nuklearki!

Thank you, come again!

Blizanci – Apu

Trgovac. Razgovor. Ljudi. Mušterije. Prodaja… čak i kada je viršlama davno prošao rok. Vladar Blizanaca je Merkur, on simboliše i decu, a ko ima više dece nego trgovac Apu!

Porodica je moje utvrđenje

Rak – Mardž

Mardž je domaćica. Posvećena je svojoj porodici i svome suprugu. Brižna je i dobra mama. Često ćemo je videti sa bebom Megi u rukama, sa kesama iz prodavnice, kako čisti ili sprema obroke za svoju porodicu. Ipak, elegantna uvek sa biserima oko vrata. Ženstvena i lepa. Žestoka kada je potrebno boriti se za svoju porodicu ili pravdu!

Svetlo! Kamera! Reflektor!

Lav – Kent Brokman

Pred reflektorima uvek aktuelni Keeeeeent Broookmaan! Sa savršenom frizurom, u elegantnom odelu, jedan Lav obaveštava Springfild o svim aktuelnostima. Kent suvereno govori vesti, on je jedan jedini, prva i poslednja medijska ličnost koja pozdravlja građane Springfilda i sija sa njihovih malih ekrana u jutarnjim i večernjim vestima Kanala 6!

Ja sam vegetarijanac i odličan đak

Devica – Lisa

Ekološki osvešćena, devojčica koja nema ocenu ispod najviše, vegetarijanac – savršena Lisa Simpson. Prava mala pametnica, ona je pravedna, poštovalac zakona, vrlo objektivna i kada je u pitanju svet oko nje, ali i njena porodica. Organizovana. Često pametnije od svoje nastavnice koju ispavlja kada greši i prekoreva, u sebi naravno, kada ne radi po planu ili pravilima. Prava mala Devica.

Sve za ljubav

Vaga – Smiters

Zaljubljeni muškarac koji bi sve učinio za ljubav… kako svi već odavno sumnjamo, jednog muškarca. Ne postoje granice koje Smiters neće preći kako bi zadovoljio zahtevnog gospodina Bernsa! A to je simbolika Vage čije je prirodno polje sedmo – polje partnerstva i ljubavi!

Gospodar nuklearke

Škorpija – Montgomeri Berns

Ako ste ljubitelj Simpsonovih i gledali ste većinu epizoda iz više od 20 sezona ove animirane serije, znate da je gospodin Berns nesrećni dečak koji je rastao u ne baš tako srećnim okolnostima. Čitava jedna epizoda posvećena je neuspeloj predstavi u kojoj se Berns obrukao pred publikom, a druga njegovom plišanom medvediću sa jednim otpalim okom napravljenim od dugmeta. Nije ostao nemilosrdni Berns imun na ovekve događaje i zato sada ima samo jednog prijatelja – Smitersa. Oko svoje kuće ima pse čuvare koji ga čuvaju, jednako kao i njegovo bogatstvo stečeno vlasništvom nad nuklearkom, čija nas simbolika vodi do Plutona, vladara znaka Škorpije.

Aj karamba!

Strelac – Bart Simpson

Mali avanturista, simpatični dečak koji samouvereno krstari ulicama Springfilda, uvek nasmejan i vedar, samostalan – Bart Simpson! Ipak, nikada za Barta nećete reći da je dečak bez ideala i osećaja za pravdu! Iako često ume da napakosti direktoru svoje škole, odlično se slagao sa svojom nastavnicom gospođicom Krabapel, koja takođe zna, poput Barta, da je školski sistem truo. Epizode posvećene budućnosti porodice Simpson ne predviđaju Bartu blistavu budućnost, ali je on svakako dečak koji će kao odrastao muškarac živeti i kao avanturista, ali i čovek sa sasvim posebnim idealima.

U moje vreme…

Jarac – Abraham Simpson

Ejb Simpson je lik koji predstavlja prošlost, tradicionalnu američku porodicu čiji je način života doveden u pitanje upravo kroz pero producenata ove serije. Ejb često govori o ratovima u kojima je učestvovao, džangrizavi starac koga smo zavoleli, jer su njegove priče ipak zanimljive, a njegov doživljaj prošlosti nesvakidašnji. Njega napušta žena, jer želi više, želi da bude hipik, što i postaje, a on ostaje nezadovoljan životom u skromin životnim uslovima da se Saturnovski bori sa svime što će mu život doneti.

Broj PI je tačno tri! Neko je to morao da kaže!

Vodolija – naučnik Frink

Naučnik Frink je ispred svog vremena. On ima izume i prototipe izuma koji odvode u budućnost. Često neshvaćen, nikada ne odustaje od budućnosti koja bi morala biti bolja uz aparate koji će poboljšati život svima na planeti! Altruista, gotovo nikada ne profitira, već vidimo da je on uvek tu kada treba nešto napraviti ili konstruisati za opšte dobro. I naravno kada se Homer izgubi, naučnik Frink otvara prostor u treću dimenziju! Ali… kao i sve u Simpsonovima… ne ispadne baš uvek po planu ili nacrtima!

Ribe – Ned Flanders

Okili dokili – beskrajno razumevanje jedne dobrice

Ned razume. On shvata ljudske nesreće. Nikad neće zameriti Homeru na stvarima koje je poznati debeljko od njega pozajmio, a potom prisvojio. Svoju decu uči dobrom vladanju u skladu sa hrišćanskom verom, a za Ribe vezujemo metafiziku, pa i teologiju. Svoju prvu suprugu voleo je snažno i duboko i stalno se preispitivao da li je u redu da krene dalje posle njene smrti. Njegova osećanja su kompleksna, pun je razumevanja, emotivan i pomalo plašljiv (setićete se njegovog vriska koji bismo prepisali sigurno ženskoj osobi).

autor: Nevena G. Bugarčić