Zašto niste dobili odgovor na besplatno pitanje?

“JOŠ NISTE ODGOVORILI NA MOJE PITANJE!”

Pokrenula sam besplatno pitanje astrologu s namerom da pomognem, odgovorim i usmerim sve one kojima je pomoć potrebna. Međutim uz svu dobru volju koju imam nemoguće je da izađem u susret svima i odgovorim na sva pitanja koja šaljete. Zbog toga sam u napomeni navela određene stvari koje ne spadaju pod ovu uslugu.

Dnevno mi stiže između 30 i 50  pitanja. Ukoliko uzmem u obzir da svako pitanje treba da pročitam, ubacim u program, analiziram odgovor, ispišem ga i postavim na sajt to oduzima određeno vreme koje je u proseku oko 15 minuta po odgovoru, nekad manje nekada više. Ukoliko pretpostavimo da imam i još neke obaveze pored ovoga kao što je porodica, škola astrologije, redovne analize i rad na sajtu jasno je da ne može svako da dobije odgovor na besplatno pitanje. To vas naravno ne treba da zanima, ali nije loše da pročitate ovaj tekst.

Ovo pišem jer nailazim na bes i ljutnju zbog neodgovorenih pitanja iako je eto ovo i dalje samo moja dobra volja. Naravno ima mnogo više vas koji poštujete moje vreme i hvala vam na tome.

Najčešći razlozi zašto je vaše pitanje preskočeno su sledeći:

  1. Nepotpuni podaci – iako je pitanje dobro konstruisano, često fali ključan podatak a to je vreme, ponekad čak ne dobijem ni datum. Bez toga je nemoguće odgovoriti na pitanje.
  2. Uporedne karte – više od 50 % pitanja postavljena su tako da zahtevaju analizu i partnera. Dakle na pitanja da li ću biti sa xx osobom NE ODGOVARAM.
  3. Previše pitanja u jednom pitanju – razumem da mnogi ne znaju šta bi pre pitali ali je važno da se usmerite na ono što vas najviše trenutno muči i odgovor na pitanje koje bi vam najviše značilo. Tu su naravno i pitanja „kakva će mi biti sledeća godina“ – to ne može da spada pod opciju besplatnog pitanja
  4. Komplikovano pitanje sa malo podataka – ponekad pitanje odgovara svim kriterijumima ali je situacija komplikovana i nisu navedeni svi potrebni detalji kako bih razumela isto. Ukoliko imate komplikovanu situaciju, obrazložite je što više i ne brinite jer lične podatke i detalje iz privatnog života ne postavljam javno.
  5. Previše teške životne stvari – vrlo često otvorim pitanje, analiziram ga ali ne pronalazim ništa pozitivno što bih rekla, nikakvu nadu ili je pozitivan odgovor vezan za neki period koji dolazi tek za 3 ili 4 godine i smatram da to može imati kontra efekat jer niko ne želi da čuje „nemam ništa pozitivno da napišem“. Sa ovim se mnogi astrolozi neće složiti ali je to ipak moja odluka.
  6. Zdravlje – ovo nije oblast sa kojom se astrolog može igrati, smatram da bez poznavanja medicine astrolog ne sme tumačiti ovu oblast. Medicina nije moja specijalnost a samim tim ne mogu davati ni dijagnoze.
  7. Kada ću se udati? – Ovo je najčešće postavljeno pitanje, i ja razumem radoznalost, ali bih uvek dala prednost nekom konkretnijem problemu i odgovorila nekome ko zaista ima problem a ne samo znatiželju kada će se udati, pogotovo kada su u pitanju jako mlade devojke, recimo oko 20-e godine. Smatram da moje utrošeno vreme za ovo pitanje vama neće značiti koliko nekome kome baš „gori pod nogama“.
  8. Pitanje nije poslato na e-mail koji je predviđen za to – često mi stižu besplatna pitanja na Facebook, privatan profil, privatan e-mail ili e-mail predviđen za porudžbine. Pitanja stižu i sms-om, na viber ili čak dobijam i pozive. Postoji razlog zašto sam napravila e-mail samo za ovu vrstu pitanja a to je besplatnopitanje@gmail.com Ukoliko imate Facebook, morate imati i e-mail – pogledajte kako da napravite e-mail ukoliko nemate pristup starom.
  9. Pitanja na koja nemam odgovor – postoje pitanja na koja nemam odgovor i čije odgovore ne mogu analizirati astrološki a da budu tačni, odnosno da stojim iza onoga što kažem. To su pitanja “Kada će mi se javiti? Kada ćemo se videti? Kada ćemo obnoviti kontakt? Koliko ću dece imati? Kog pola će mi biti dete? Šta misli o meni? Da li me voli?” – odgovori na ova pitanja se dobijaju astrološkom tehnikom koju ja ne praktikujem.

 

Takođe uzmite u obzir da je potrebno neko vreme da dobijete odgovor, retko kada odgovorim odmah sledeći dan, jedino kada je stvar baš hitna ili se radi o pitanju koje zahteva odgovor što pre. Neko prosečno vreme za odgovor je oko 7 dana od postavljanja istog.

Maja Kovačić