Retrogradni Merkur 6.3 – 29.3.2019

retrogradni-merkur

Merkur je retrogradan od 06.03 - 29.03.2019

Retrogradni Merkur najjači uticaj ima kada je stacionaran (par dana pre i nakon retro kretanja) i tada mnogi imaju osećaj da nešto nije u vazduhu “kako treba”.

Merkur započinje retrogradno kretanje 6.marta na 29 stepenu Ribe, tik pre nego što bi ušao u znak Ovna. 29 stepen a i same Ribe vezuju se za kraj nečega jer je to poslednji stepen poslednjeg znaka zodijaka. Samim tim je ovo mesto tajni, skrivanja, završetaka, promena. Kao da se predomislio i zastao na ovom mestu, kao da ima da kaže još nešto pre nego što izađe iz znaka Ribe. Zanimljivo je da kreće direktno 29.marta

Na globalnom nivou to znači da svi mi imamo mogućnost da još jednom:

*pogledamo fajl pre nego što ga pošaljemo

*da još jednom proverimo ugovor pre nego što ga potpišemo

*da još jednom proverimo sve činjenice i ponude pre nego što ih prihvatimo

* da još jednom premotamo razgovore i prošlost u sećanjima pre nego što nešto konačno i kažemo ili uradimo.

Retrogradnost vraća na staro, izvlači iz nas stare navike i želje, vraća ljude iz prošlosti, probleme, stare svađe i nedovršene odnose.  Međutim Merkur je ovaj put u Ribama i sada je fokus isključivo na tajnama, skrivanjima, aferama, izolaciji, psihofizičkom stanju

Ovakva pozicija donosi veliki problem u komunikaciji jer teško da možemo biti objektivni, praktični i jasnih misli. Ova pozicija je jednaka stanju opijenosti, pa ukoliko ne znate kakav uticaj donosi setite se kako razmišljate i kako se ponašate kada ste pod dejstvom alkohola jer ćete se tako ponašati i sada. Logika ne postoji i možemo preterivati i imati osećaj da smo apsolutno u pravu, s druge strane nećemo razumeti druge ali ni oni nas jer ne postoji jasnoća u mislima i odlukama. Međutim ova pozicija pojačava maštu, kreativnost, imaginarno i sve imaginarne teme kao što su ezoterija, psihologija, filozofija, religija i duhovnost. Možemo biti depresivni i psihički nestabilni, imati potrebu za osamljivanjem i izolacijom ili će nam ona biti nametnuta (hospitalizacija, lečenje, rad u zatvorenom). Pokreću se misli o samoubistvu i naglašena je sklonost ka kriminalu, ilegalnim poslovima i nemoralnim stvarima.

Najveći problem nastaje zbog ogovaranja, spletkarenja, cinkarenja i manipulacije.

Izbegnite zamke i uporno sređivanje papirologije u ovom periodu. Tehnika lako otkazuje a dogovori putem interneta postaju nemogući, kupovina onlajn obično ima neke greške a šifre kartica se ne prihvataju ili sistemi izbacuju GREŠKA! i “pokušajte ponovo”.Razgovore sa operaterima stavite na crnu listu. Automehaničari, serviseri, majstori, programeri i svi ostali koji popravljaju mašine, tehniku, računare – mogu imati mnogo više posla. Takođe i oni koji “popravljaju” psihu kao što su psihijatri, psiholozi i terapeuti.

U ovom periodu najviše ćemo se baviti onim interesovanjima i mislima koje su duboko u nama i koje osećamo kao svoj poziv. Zato se i možemo zapitati da li treba da nastavimo tamo gde smo stali i da li da oživimo stare snove i planove koje smo (ne)svesno stavili na čekanje.

retro-merkur-mart

Retrogradni Merkur u martu nam donosi :

>Ispite koji su nam ostali i „vučemo ih“ neko vreme, možemo dobiti i snažnu volju da ih završimo a ocena više neće biti toliko važna koliko samo potreba da završimo sa tim.

>Obnavljanje odnosa koji su se prekinuli preko noći ili zbog svađe, vraćanje sećanja.

>Problem sa tehnikom, tehnologijom, mašinama i internetom. Lako se kvare aparati koji su dotrajali ali ako ne možete da odložite kupovinu zamenite ih polovnim uređajem. Lako padaju sistemi, gube se podaci pa će biti neophodno podizanje sistema, vraćanje podataka ali se dva puta uverite da imate “backup”. Čuveni “blue screen” je tipičan za ovu postavku.

>Kvar na automobilu ili drugom prevoznom sredstvu ali i kupovinu polovnog automobila. Greške i probleme u vožnji najviše usled nepažnje, brzine i odsustva koncentracije. Najčešće su to greške u sistemu i motoru ali i sa gorivom.

>Probleme na poslu, gubljenje papirologije, pogrešno ispisane deklaracije, saobraćajne kazne, ali i pogrešno razumevanje, loša komunikacija generalno pa i svađe.

>Loš period za kredite i zaduživanje, ulaganje veće količine novca. Loš period za kockare jer ovaj uticaj ne donosi racionalno razmišljanje i teško je kontrolisati se.

>Dobar period za sve one koji čekaju neko rešenje, zahtev, odobrenje, zaostale isplate ili dokumente već neko vreme.

>Stare želje i planove, koje smo imali dok smo sanjali “velike snove”.

>Zaboravljanje reči i kako se šta kaže, odnosno trenutnu blokadu misli, manjak koncentracije.

>Pojačanu potrebu za alkoholom, cigaretama ili opijatima.

>dobar je period da planiramo odlazak u inostranstvo a najviše neko daleko inostranstvo (drugi kontinent, drugi deo Zemlje, prekookeanske zemlje)

astrolog: Maja Kovačić

astro.analize@gmail.com