Merkur i Mars u Raku – osećate li nervozu i vibracije oko vas?

merkur-mars

https://www.instagram.com/ana_blue_dust/

Ovih dana je na nebu aktuelan aspekat Merkur konjunkcija Mars u Raku, odnosno tranzitni Mars i Merkur našli su se na istoj tački na 16 stepeni Raka.

Ovaj aspekat generalno može doneti vrlo brze misli i odluke pa je povoljan u situacijama u kojima treba brzo reagovati i donositi odluke. Takođe je dobar za reflekse i sportiste jer su pokreti i brzina u prvom planu.

Međutim u vazduhu se oseti neka druga energija, identičan osećaj kao kada je na nebu retrogradni Merkur.

Naime, u ovom trenutku je Mars u svom padu, nepovoljnom dostojanstvu i on donosi nepovoljne uticaje a u kombinaciji sa Merkurom ovo se samo pojačava pa umesto brzih misli i pokreta koje nam idu u korist mi dobijamo brbljanje, rasprave, svađe i pokrete koji umesto da nešto poprave oni to pokvare, poruše ili slome.

Vrlo lako se kvare automobili, uređaji i aparati

i sve ono što pokrećemo rukama.

Međutim Merkur simbolizuje i komunikaciju pa je i ona na „udaru“. Lako dolazi do nesporazuma a pogotovo sa ljudima na šalterima ili onima koji prodaju svoje usluge i robu. U problemu su i terminali, banke, mobilni telefoni i internet konekcije.

Vodite računa o svojim uređajima, telefonima i dokumentima. Promenite šifre i osigurajte se od prevare, nemojte biti lakoverni i naivni pogotovo na društvenim mrežama. U kupovini, za svaki slučaj, ponesite i novac sa vama jer kupovina i plaćanje karticom može biti prava avantura. Analogne stvari su u prednosti, tehnika je ona koja zakazuje.

Ukoliko ste nezadovoljan kupac ili mušterija – naoružajte se strpljenjem jer vam argumenti neće mnogo pomoći.

Ukoliko ste radnik na šalteru, operater ili prodavac – naoružajte se strpljenjem jer vam klijenti donose dosta argumenata.

Srećom, ovaj uticaj već sutra polako popušta i stvari se mogu smiriti, ali ne previše jer Mars i dalje boravi u znaku Raka, a u toj poziciji ume da bude vrlo besan i nezgodan. Za svaki slučaj, proveravajte račune i brojeve a na ugovorima čitajte sve ono ispisano sitnim slovima. Izbegnite kupovinu tehnike, automobila i uređaja ovih dana. Svedite komunikaciju na minimum, pogotovo onu koja donosi loše vibracije.

Ukoliko ste majstor, ovih dana  ćete imati dosta posla, iskoristite svoje vreme 🙂

Pročitajte i šta donosi Mars u Raku

astrolog:Maja Kovačić

astro.analize@gmail.com