Merkur konjukcija Uran – naravno da umem i smem

merku-konj-uran

ecosysteminsights.org

Merkur je u konjunkciji sa Uranom u Ovnu. Ovaj aspekat na nebu traje nekoliko dana i najjače se može osetiti od 4 – 12.maja i to samo zato što je Merkur tek izašao iz svog retrogradnog hoda i sada se kreće sporije nego inače.

Uran je viša oktava Merkura što znači da su ove dve planete slične. Merkur simbolizuje komunikaciju, misli, reči, ideje a Uran simbolizuje tehnologiju, slobodu, inovacije, širine.

Kada se ove dve planete spoje natalno ili u predikcijama, to je simbolika sjajnih ideja, potrebe da otvaramo vidike, širimo posao, menjamo život, oslobodimo se kontrole i za sve to imamo nekoliko verzija i planova za „svaki slučaj“.

Ovo je okidač svima onima koji su dugo već uspavani i nedostaje im elan i motivacija jer mogu dobiti ideje kako da unaprede svoj život. Problem sa ovim aspektom je što se često te ideje i misli mogu smenjivati tom brzinom da zaboravimo na njih ali i postoji i mogućnost da ne umemo da procenimo koja je ideja genijalna a koja potpuno suluda.

Sa ovim aspektima sve nam je genijalno i sve je lako i brzo.

Ovaj aspekat donosi nam brze misli i odličan je za sve ljude kojima su potrebne ideje jer one dolaze potpuno neočekivano. To nije nešto o čemu smo dugo razmišljali ili planirali već dolaze iznenada i isto tako i nestaju. Potrebno je prepoznati ideju kao dobru i kasnije je sprovesti u delo.

Ovo su i udari groma i struje pa isključujte tehnologiju i uređaje iz struje dok grmi i budite oprezniji sa strujom

Ovo je i potreba da damo otkaz i promenimo posao  ali sa ovim treba biti jako pažljiv, pogotovo ako nemamo drugi posao koji nas čeka, jer situacija na nebu ne ide u korist zapošljavanju na novo radno mesto.

Možemo dobiti jaku želju da putujemo i da se krećemo, da se bavimo sportom i da trčimo! Da, samo tek tako da trčimo.

Ovo je i iznenadna potreba za novim telefonom, novim računarom i čak nam i internet konekcija može biti slaba ili nedovoljna. Više mb, više protoka jer sve želimo da bude brže, bolje i unapređeno.

Nov automobil? Naravno!

Problem sa ovim aspektom je odvojiti sjajne i originalne stvari od preterivanja i mogućih promašaja

Međutim ovo donosi i impulsivne odluke, jaču nervozu, unutrašnji nemir i tvrdoglavost. Možemo reći i ono što ne mislimo i brzati u komunikaciji i saobraćaju.

Ovo je i period kada nam deca mogu pokazati svoju genijalnost pogotovo ako imaju potrebu da se takmiče, a gledajući decu možemo naučiti mnogo toga. Pre svega koliko je lako i lepo igrati se i biti svoj i originalan.

astrolog Maja Kovačić

astro.analize@gmail.com

photo: https://www.instagram.com/slacko__95/