Merkur i Saturn u Strelcu – Jedna reč mi fali…

merkur-konjunkcija-saturn

Merkur u Strelcu u konjunkciji sa Saturnom (23.11.2016). Da bismo lakše razumeli ovaj aspekat možemo zamisliti jedno radoznalo dete koje želi da upije sve što se dešava oko njega (Merkur u Strelcu) kako ispituje svog dedu (Saturn) koji baš nije raspoložen da mu daje odgovore i odgovara vrlo kratko Onda to isto dete pribegava taktici da zainteresuje mrzovoljnog starca i dobije svoju nagradu. Dok je Merkur u Strelcu nagrada nije nikakva lizalica ni tehnika, pa ni novac, nagrada je informacija, reč i znanje. Saturn ima mnogo odgovora za unuka i načina da nauči dete ali nema volje. Zato Merkur mora biti lukav i udariti u Saturnovu slabu tačku a to je da veliča njegovo znanje a smiri svoju radoznalost. Saturn u Strelcu je pokretna enciklopedija i deda koji sve zna.

 

Prevedeno na globalnu situaciju ovo su pitanja naroda (Merkur u Strelcu) koje stižu do vrha i vlasti (Saturn) ali oni sa vrha nisu voljni da nam smire našu radoznalost. I što mi više pitamo oni nas više ućutkuju.  

Ako želite nešto da postignete ovih dana dok je ova konjukcija na nebu,

budite lukavi, ispipajte teren, nadmudrite starca i onoga od koga očekujete odgovor,

spremite malo pitanja ali mnogo odgovora

i ako ste dovoljno lukavi naterajte drugu stranu da misli

da je vaša ideja ustvari njihova ideja.

Merkur su i putovanja a Saturn daje blokade pa možemo imati i određene zastoje na putu pa i više nesreća pa budite obazrivi.

Merkur je i svaka informacija na internetu koja je sada pod strogom kontrolom, ovo je i cenzura i mišljenje koje ne smemo istaći. Ovo je i veza koja se prekida, internet koji ne radi i sms poruka koja nije stigla do cilja. Ovo su i ljudi koji pričaju ono što ne bi smeli.

Ovo je i mudrost koja dolazi kroz vreme, godine i iskustvo pa zato oni najstariji mogu biti i oni koji izvlače najbolje iz ovog aspekta

Takođe ovaj aspekat može doneti i brojnije povrede dece ili pak decu u prvom planu, veću pažnju javnosti prema jednom detetu koje je iz određenog razloga istaknuto.

Ovaj aspekat ne podnosi mnogo priče i zato je mnogo bolje da i ovaj tekst ovde skratim…

astrolog Maja Kovačić

astro.analize@gmail.com