JUL 2017- Venera u Blizancima, Merkur u Lavu, Mars…

venera-blizanci

Leto nam je stiglo u svoj svojoj veličanstvenoj vrelini, a nebeski igrači su nam ovog jula pripremili još jednu nezaboravnu predstavu.

Prva na scenu stupa Venera koja svojim ulaskom u Blizance, narednih mesec dana, donosi pregršt razgovora o ljubavi, ljubavna pisamca ili što je verovatnije, poruke i mejlove. Družićemo se više a slobodni će uploviti u ljubavne veze dok su moguće i paralelne veze. Biće tu i ljubavnih romana na plaži ali i šaputanja na jastuku u vrelim letnjim noćima. Međutim, kao što je i leto varljivo i prolazno, tako će i veze započete u ovom periodu verovatno biti površne, prolazne i pomalo nezrele. Ipak, uživajte u njima jer su nam i takve potrebne kao što nam je i samo leto potrebno. U vezi sa ovim, očekujte i ogovaranja ali i pregršt ljubavnih saveta od raznoraznih dobronamernih savetodavaca. Svi će znati bolje od vas kako i šta treba u ljubavi.

A kada se radi o zvezdanoj sceni, nema boljeg glavnog glumca od Merkura koji ulazi u znak Lava. On se tu oseća odlično – opušteno i nesputano. Zbog njega će se ove letnje večeri, do kasno, oriti glasnim razgovorima i smehom. Biće to vatreni razgovori, teatralni govori ali uglavnom monolozi umesto dijaloga jer – Merkur u Lavu ne ume da sluša! Želećemo da nam se dive i žudećemo za aplauzom na kraju govora. Ipak, i pored fantastičnih i srčanih govora Merkura u Lavu, jedno nikako ne očekujte od njega – a to je da vam prizna da nije u pravu! Ove letnje nedelje iskoristite na najbolji mogući način, tako što ćete se posvetiti ljubavi, deci i umetnosti. Posetite neki letnji teatar ili promociju dečije knjige, pročitajte neki nagrađivani roman ili se dobro nasmejte nekoj imitaciji.

Senku na julskoj pozornici sredinom meseca praviće kvadrat Merkura sa Uranom. Zbog ovih aspekata, moguća je nervoza, brzopletost , iznenadne posete ali i uznemirenost zbog pisma, razgovora ili ogovaranja. Takođe, savetuje se oprez hroničnim bolesnicima zbog mogućih srčanih tegoba. U ovom periodu obratite pažnju na vaše reči, komunikaciju i impulsivnost. Takođe nemojte davati obećanja koja ne možete da ispuniti i nije pametno rizikovati. Oprez u saobraćaju ali vodite računa i o instalacijama na automobilima. Tehnika se lako kvari i pravi problem i sredina meseca može prekinuti terminale, internet i napraviti problem u tehničkom smislu.

merkur-lav

A da bismo lakše savladali takve ili bilo kakve druge životne probleme, energiju će nam doneti ulazak Marsa u znak Lava, sredinom meseca. Očekujte nalet energije za zabavom, uživanje sa decom ili bavljenje hobijima. I pored vrućine, ništa nam neće biti teško, samo ukoliko je zabavno. Želećemo da uradimo nešto senzacionalno, nešto zbog čega će sve oči biti uprte u nas. Ovo je vreme letnjih pozornica i pozorišnih festivala jer Mars u Lavu obožava publiku. Kombinacija vatrenog Marsa u vatrenom Lavu lako može biti uzrok varnice i požara, pa se svakako savetuje oprez. Kupovaćemo, trošićemo, više da impresioniramo druge nego zbog sebe ali ono čega nam ovog meseca nikako neće biti dosta je – ljubav, ljubav, ljubav!

Biće u ovoj julskoj predstavi i raznih sporednih uloga drugih planeta i manjih aspekata, koje budu međusobno pravili, ali ipak ne zaboravimo da je astrološka karta samo okvir naših života, a kakva će slika u njemu stajati zavisi samo od nas samih! Želim vam da ovog leta u vaš okvir stavite pravo remek delo. Srećno!

astrolog Maria Babić