Jupiter u Vagi – brak ili prekid veze?

JUPITER U VAGI

jupiter-u-vagi-2016Od kako je Jupiter ušao u Vagu, javio mi se poveći broj klijenata koji su raskinuli veridbu, otkazali venčanje i prekinuli dugu vezu. Ovo me uopšte nije iznenadilo, jer ako zanemarimo „copy paste“ tekstove o  Jupiteru u Vagi koji donosi ljubav na prvi pogled za ceo život, Jupiterova simbolika je pre svega da preteruje. U čemu on preteruje kada se nađe u Vagi nego u ljubavi i ljubavnim vezama.

Jupiter u Vagi doneće mnogo više raskida nego ulazaka u vezu a razlog tome je što Jupiter pojačava ne ljubav već potrebu za ljubavlju. Kada spojimo jaku i preteranu potrebu da budemo voljeni sa realnošću, lako možemo postati ogorčeni, isfrustrirani, svadljivi, previše zahtevni a sve to dovodi do problema u odnosu pa i prekidu veze. Iako je septembar poznat po venčanjima ( opet to ima veze sa Suncem u Vagi) ipak će ovaj septembar 2016 god. započeti jednogodišnju „čistku“ od loših ljubavnih veza pre nego što će ih uvesti u brak. Samo će najjači odnosi i prave ljubavi dovesti do braka.

Potreba za ljubavlju i potreba da smo nečiji centar sveta,  

može da se toleriše u tek započetim i svežim vezama

gde partneri imaju još uvek volje da se trude jedan oko drugog

i oni će osetiti sve blagodeti ove pozicije.

Međutim problem nastaje sa onima koji su u dugim vezama

jer se već gubi tolerancija.

Vaga je znak kojim vlada Venera. A Venera je planeta ljubavi, lepote i uživanja. Jupiter u ovom znaku pojačava našu želju da uživamo, da budemo lepi, voljeni i srećni. Da li to znači da ćemo to i biti? To  zavisi od toga koliko je partner spreman da nam udovoljava.

Ukoliko ste rođeni u periodu između jeseni jeseni 1969.god i jeseni 1970.god kao i između jeseni 1980.god i jeseni 1981.god tranzitni Jupiter će mnogo više uticati na vas i doneće vam značajnije stvari – u zavisnosti od toga na šta ukazuje vaša natalna karta to mogu biti promene vezane za porodicu i stambeno pitanje – selidba, prodaja ili kupovina stana (nekretnine), ulazak u brak, prinova u porodici, zatim i povišica, unapređenje, dobijanje posla, pokretanje sopstvenog posla… 

Dok je Jupiter bio u Devici, pokrenula su se pitanja štednje i važno je da li su načini štednje usvojeni pošto će Jupiter u Vagi voditi ka raskalašnom trošenju. Međutim sada će se mnogo više ceniti živ razgovor sa ljudima, izlasci u šetnje i druženje. Dok je Jupiter bio u Devici više su se ljudi družili putem društvenih mreža, pišući poruke, razgovori su bili u kratkoj formi, sada se to može promeniti pošto ćemo biti željni razgovora uživo, davaće se prednost tonu, glasu, pogledu…

Sa druge strane ovaj aspekat je dobar za neke druge stvari – recimo pravdu i zakon. Ovim bi svakako država trebala pojačati mere opreza naročito kada su žene u pitanju.

Jupiter u Vagi će doprineti zaradi ali i većem trošenju.  Profitiraće kozmetički saloni, mesta za ulepšavanje i zabavu. Međutim pravnici se takođe mogu izboriti za svoje mesto. Takođe će zarada dobro ići svim umetnicima, glumcima, i profesijama koje su povezane sa filmom, muzikom, režijom, modom, muzikom.

Rešenje je svakako da osvežite vezu na sve načine, sada je to potrebnije više nego ikad. Ovo je znak tolerancije i dogovora pa se klonite besa i inata – vodite ljubav a ne rat.

astrolog Maja Kovačić

astro.analize@gmail.com