Mars kvadrat Pluton – zivot na ivici

mars kvadrat pluton

Danas i sutra (3 – 4-12.2015) bićemo pod uticajem Marsa u kvadratu sa Plutonom. Mars je u Vagi, a vladar Venera u Škorpiji pa su lepota i osmeh maska za agresiju i probleme.

Ovo je aspekat brutalnosti, jake energije, sile i strasti. Međutim kada je Mars u nekom dobrom znaku za sebe mi znamo šta da očekujemo, ali kada su Marsove namere prikrivene simbolikom Vage – onda ne znamo sa koje strane dolazi opasnost i u kom obliku.  Ta opasnost sada ima osmeh, lepo lice i držanje pa je možda i upakovana u neki ukrasni papir i miriše, čista je, uredna i lepo se izražava.

Kada je naš sagovornik bahat i kada galami svako očekuje potencijalni napad pa se i sprema za odbranu, međutim kada je neko kulturan, ljubazan i fin svakako nećemo očekivati nikakvu opasnost i u tome i leži problem ovog aspekta.

Ovo je moćan aspekat hrabrosti i neustrašivosti. Zato ide u korist svim borcima. Međutim on pojačava i „ludost“ i daje na važnosti i svima onima koji nemaju strah, koji gledaju smrti u oči pa je ovo opasno za sve one koji se bave ekstremnim sportovima, koji rizikuju živote, koji se bore, koji ratuju.

Ovo je korak da se odustane ali se to ne čini već se još jačom silom kreće napred. Sve ovo je pojačano Venerom u Škorpiji i strašću pa ljubomora ključa pa često i pomuti razum i zaslepi.

Ovo je aspekat koji pokreće hrabrost pa može pomoći onima kojima upravo ona nedostaje.

Globalno:

Međutim prethodni Marsov kvadrat prema Plutonu 10.03.2015 doneo je ubistvo doktorke u Prištini i slučaj policajca koji je ubio „bez moranja“ nenaoružanog muškarca ali i muškarca koji je pretio da će skočiti sa mosta i vezao je sidro oko vrata…

Kada su ovakvi kvadrati u pitanju, lakše se odlučujemo za neke ekstremne odluke i brže odlučujemo a odluke nemaju nikakve veze sa logikom već se vodimo čistim nagonom i strašću.

Globalno možemo videti i nasilje uniformisanih lica, vojnika kao i pojačavanje terorizma. Ovo su i verbalni ratovi među „zverkama“ pa i ekstremi koraci država.

Ovaj aspekat je dobar za sve

da počnu da vežbaju, da se kreću pa i upišu neku borilačku veštinu

da naprave hrabar korak napred i spreče omalovažavanje ili diskrimaciju, da se suprotstave nekoj sili

da se pokrenu sa „mrtve tačke“