Primer iz Astro Analize škole astrologije

skola astrologije mesec

Jedan od zadataka u okviru Astro Analize škole:

” Mesec je najbrža planeta i prelazi sve znakove za 28 – 29 dana odnosno 2,5 dana se nalazi u jednom znaku.

Vaš zadatak je da zamislite da je Mesec osoba, a znak u kome se nalazi će opisati tu osobu, njene navike, ponašanje, odluke, emocije. Kako će se ta osoba transformisati u zavisnosti od toga kako se menjaju znaci?

Ovaj zadatak se nalazi već u 4.lekciji, a za mesec dana imaćete dovoljno znanja i informacije da sa lakoćom odgovorite na zadatak, čak i ako ste potpuni početnik i o astrologiji znate samo toliko da odgovorite šta ste u horoskopu.

Trenutno je aktivan POPUST na DOPISNU ŠKOLU ASTROLOGIJE.

Zamislite npr Mesec u Strelcumuški, promenljivi, vatreni – emocije se izražavaju slobodno, bez predrasuda, bez ograničavanja, tada smo raspoloženi i otvoreni za učenje, težimo da dostignemo sopstvenu slobodu i slobodu misli, usmereni smo na duhovno i filozofiju. Promenljiv kvalitet – pa ne možemo imati stavove, predrasude, snažnu volju već smo fleksibilni i spremni na kompromise ali opet je vatra tu pa nismo ravnodušni, već imamo energiju za filozofijom i za pričom. Bićemo veseli, slobodni, otvoreni i samo svoji. Mesec je kreativnost pa dok je u Strelcu možemo staviti sve boje ovog sveta na lice i krenuti na kraće putovanje samo sa prstom (stopiranje) jer Strelac ne razmišlja mnogo unapred. Zamislite večitog putnika ( Mesec u Strelcu) kako putuje i dolazi noć i legne na spavanje (Mesec) i budi se negde u nedođiji samo sa rancem pored sebe, u nekom šatoru, i sada je već Mesec u Jarcu i nalazi se u čudu. Pogleda se u ogledalo ili odraz u vodi (opet Mesec) i ne shvata gde je krenuo, traži podsetnike (zemlja) i pokušava da shvati koji mu je cilj (kardinalnost) i gde je krenuo samo sa rancem na leđima. Obzirom na Jarca i zemljani znak, ne usuđuje se da stopira već uporno kreće putem kojim je došao (Jarac – prošlost, vraćanje) i kreće u svoj dom, pešači, i naravno umoran je ali šta je to za jednog Jarca. Posle dva dana pešačenja ulazi u znak Vodolije…

Vaš zadatak je da zamislite kako bi se zamišljena osoba transformisala iz znaka u znak, možete početi od Ovna ali i ne morate, samo obuhvatite bar 4 znaka koja slede uzastopno (vatru, vodu, vazduh i zemlju) nebitno od kog znaka krenete. Pustite Mesecu (mašti na volju). Primer za Mesec ne mora biti putnik, to može biti neko ko je počeo da istražuje i čita 4 knjige, ko je rešio da promeni veru ali onda nailazi znak Jarca i opišite kako on reaguje na svoje prethodne odluke (dok je Mesec bio u nekom drugom znaku). To može biti primer osobe koja je dobila posao ili izgubila posao, osobe koja je rešila da ispuni sebi neki cilj. ”

Ukoliko vam se ovaj zadatak dopao ili imate ideju za vašu kratku priču koja odgovara ovom zadatku, pošaljite mi svoj odgovor na astropitanje@gmail.com

Najkreativnija priča dobija mesec dana škole besplatno!

Prijave za školu astrologije na astro.analize@gmail.com

PROČITAJTE VIŠE O DOPISNOJ ŠKOLI

astrolog: Maja Kovačić