Odnos Venere i Meseca u natalnoj karti

odnos-meseca-i-venere-u-natalnoj-kartii

Venera je način na koji se smejemo, oblačimo, pokazuje kako volimo, u čemu uživamo. Da li imamo potrebu da se dopadnemo drugima, koliko smo društveni, spremni za saradnju, ljubazni. Pokazuje našu senzualnost, stidljivost, prefinjenost.

A Mesec je naša duša, ono što ostaje kada skinemo šminku, garderobu, isključimo muziku i ostanemo sami sa sobom. Šta se tada čuje u našoj duši, šta nam ona priča, to je Mesec, to je naša istina od koje ne možemo pobeći. Naša intima i naš ceo unutrašnji svet, naša osetljivost.

Mesec i Venera u muškom horoskopu pokazuju kakav tip žene muškarcu odgovara i kakvu ženu bi želeo uz sebe.

Kada je Venera u nekom lakom, lepršavom vazdušnom znaku koji ukazuje na laku saradnju i koji nema principe a Mesec u zemljanom, onom koji je stabilan i praktičan to je onda priča o čoveku koji je jedno za druge ljude i u društvu a sasvim drugo u svojoj samoći. Mnogo je lakše kada je Mesec bolje postavljen od Venere jer to ukazuje na mnogo manje patnji koje možemo prirediti sami sebi. Kada je Mesec u nekom vazdušnom znaku onda čovek ne preživljava svaku emociju i reč koja ga je zabolela po više puta, ne analizira svaku grimasu i zvuk koraka koji odlaze na način na koji to radi recimo Mesec u Devici. Tada je duša slobodnija. Kažu da Mesec u Jarcu nema emocije, da Venera u Jarcu ne ume da voli. Potpuno pogrešno jer svi imaju emocije i svi umeju da vole samo što to neko pokazuje pisanjem, neko rečima, neko postupcima a neko to ipak ostavlja za sebe. Mesec u Jarcu oseća mnogo dublje nego što je većina znakova u stanju da oseća, jer svaka emocija sada ima dubinu. Emocije se ne pokazuju jer je besmisleno o njima pričati, važno je ono što mi osećamo, to je velika razlika između Meseca u zemljanom i bilo kojoj drugoj grupi znakova.

Mesec u vodenim znacima voli osećaj da voli dok Mesec u vazdušnim znacima voli da piše i priča o emocijama – „I sve je naše dok želimo a tuđe kad se ostvari“ – Mika Antić;

Venera u Biku a Mesec u Blizancima pa on o emocijama piše i priča a sa Venerom u Biku ljubav i te kako oseća.

Mesec u Devici opisuje intimu i dušu muškarca koji je u 40-oj godini života ostao udovac ali i sam do kraja svog života.

Jovanka Broz ima Veneru u Škorpiji a Mesec u Biku

i potvrđuje da Venera voli jako, duboko i jednom za ceo život

u njenom slučaju su obe planete u fiksnim znacima i samim tim emocije i ljubav

su tu da traju i svakako ne da budu površne.

Ženska „Tiha patnja“ – Bred Pit (Venera i Mesec u Jarcu), Džordž Kluni, Dejvid Bekam imaju Mesec u Jarcu. Da bismo shvatili svrhu ovog Meseca možemo pogledati filmove Rajana Goslinga, koji je i sam vlasnik ovog Meseca, i njegove uloge u filmovima (The Notebook, Blue Valentine, Drive…) u njima su emocije koje su jake, žena koju čeka, ljubav koja boli, Mesec u Jarcu.

venera-u-vatrenom-znaku

Venera u vatrenim znacima (Ovan, Lav, Strelac) opisuje strastvene osobe, ljubav se pokazuje energično i vrlo direktno. To su osobe koje su aktivne u društvu, koje žele da budu viđene i  primećene. Predaju se ljubavi i ona se ne krije. Potrebna im je samostalnost i ispoljavanje slobodne volje. Imaju hrabrosti da nose svoj stil oblačenja a u komunikaciji su otvoreni i dominantni.

Ukoliko je i Mesec u vatrenom znaku potreba za slobodom se pojačava, sada se i oseća da je samostalnost ono bez čega ne mogu. Ovakvoj kombinaciji nemojte uskraćivati slobodu, nametati pravila i nemojte biti pasivni ukoliko želite da je osvojite. Takmičarski duh je naglašen i samo najbolji pobeđuju.

Ukoliko je Mesec u zemljanom znaku (Bik, Devica, Jarac) – osoba koja izgleda jako spolja u sebi ima izgrađen zid i iako otvorena i spremna za druženje, biće potrebno mnogo više od hrabrosti da joj se približite jer ova kombinacija zahteva i spretnost. Mesec u zemljanom znaku ima visoke kriterijume, koje Venera u vatrenom znaku na početku strogo selektuje.

Ukoliko je Mesec u vazdušnom znaku (Blizanci, Vaga, Vodolija) – ovde su odnosi mnogo lakši ali i brzi. Od vatrene Venere i vazdušnog Meseca očekuju se vrlo otvoreni odnosi, sa malo vraćanja u prošlost a mnogo više akcije i realizacije. Ova kombinacija ne voli mnogo da analizira emocije ni da se osamljuje već su joj potrebni partneri koji mogu da je prate uz osmeh i ne sputavaju ni u čemu. „Ako možeš da mi pomogneš dobrodošao si ali nemoj da mi odmažeš“

Ukoliko je Mesec u vodenom znaku (Rak, Škorpija, Ribe) – Vatrena Venera daje elan i optimizam i snagu da se osoba pokreće međutim osamljivanje i patnja mogu biti bolni i teško se oporavljati jer je ispod jake ličnosti naglašena osetljiva priroda. Ovo je tip osobe koja može negirati emocije kako ne bi ostala povređena. Ovo su osobe koje vode nagoni i sve što rade rade samo zbog sebe i svojih emocija, ovde nema proračuna i kalkulisanja kada su emocije u pitanju.

venera-u-zemljanom-znaku

Venera u zemljanim znacima (Bik, Devica, Jarac) veruje u ljubav i stabilnost u ljubavnim vezama. Teži očuvanju odnosa ali i kontrolisanju emocija. Vremenom se ljubav može pretvoriti u dužnost a očekuju se i dokazi ljubavi. Ova Venera neće lako ulaziti u vezu ali ni izaći iz nje, naglasak je na materijalnoj, opipljivoj strani ljubavi – bez dokaza nema ni vere u istu. Ovakva Venera vrlo otežano ili nikako ne ume da održava veze na daljinu ili sve aktuelnije „internet veze“, platonske odnose jer je fizički kontakt i dodir ono što im je najpotrebnije.

Mesec u vatrenom znaku (Ovan, Lav, Strelac) – kada je Venera stroga i zahtevna a Mesec u znaku koji teži da bude slobodan dobijamo prirodu koja teško i sama daje ono što od partnera zahteva. Jer svoju slobodu neće menjati ni za šta ali neće dopustiti da neko manipuliše njenim osećanjima. Međutim kada ovakva Venera zavoli nekoga i prihvati ga, neće postojati stvar koju njen Mesec u vatrenom znaku nije u stanju da za partnera učini.

Mesec u zemljanom znaku  – ovo je već malo teža kombinacija za samog vlasnika Venere i Meseca jer se radi o dva zemljana znaka koja su stroga i za druge i za sebe. Vrlo zahtevne osobe i retko ko im može odgovarati. Međutim kada pronađu srodnu dušu te emocije mogu biti stabilne, trajne i kvalitetne. Vrlo malo ima fleksibilnosti kada je u pitanju pokazivanje emocija pa i primanje jer se svaka emocija može zakomplikovati suvišnim pitanjima i zahtevima.

Mesec u vazdušnom znaku (Blizanci, Vaga, Vodolija) – kada je Venera u zemljanom a Mesec u Vazdušnom znaku osoba može izgledati komplikovanija nego što zapravo jeste. Kada se učini prvi korak i razbiju predrasude osoba postaje vrlo otvorena i komunikativna i mnogo lakša za saradnju nego što se to činilo u početku. Ove osobe mogu imati visoke kriterijume jer je Mesec u znaku koji razmišlja i pravi selekciju ali tek nakon što Venera u zemljanom znaku da „zeleno svetlo“.

Mesec u vodenom znaku (Rak, Škorpija, Ribe) – ova kombinacija Venere u zemljanom a Meseca u vodenom znaku ukazuje na mirniju prirodu koja ne voli da se eksponira. Svakoj emociji se pristupa krajnje analitički ali se nakon toga ona i preživljava mnogo dublje. Naglašena je pasivnost u odnosima i osoba se često može osamljivati. Sama Venera je stroga i nepopustljiva i samim tim može patiti zbog emocija i situacija koje se nisu ni dogodile. Venera može negirati emocije a zatim ih sama sa sobom duboko preživljavati.

mese-u-vazdusnom-znaku

Venera u vazdušnim znacima (Blizanci, Vaga, Vodolija) pokazuje ljubav otvoreno. Lako ulazi i izlazi iz veze. Društvenost je naglašena kao i flert. O ljubavi se više priča i piše nego što se oseća. Komunikacija im je jako važna a imaju mnogo interesovanja kao i smisao za humor, vesela priroda, svestranost. Odnosi su laki ali i potrebni. Ove osobe ne umeju da budu same.

Mesec u vatrenim znacima (Ovan, Lav, Strelac) – u ovoj kombinaciji Venere u vazdušnom a Meseca u vatrenim znacima dobijamo jednu veselu, optimističnu i komunikativnu osobu. Venera voli da se druži i preuzima inicijativu koju Mesec rado prihvata i još dodaje energije. Ovakvu ženu je teško pratiti jer ona se ne zaustavlja lako, ne vraća se u prošlost, ne dozvoljava da ima grižu savesti i ne voli igre skrivanja. „što na um to na drum“. Mogu biti previše impulsivne i samim tim upadati u neprilike.

Mesec u zemljanim znacima (Bik, Devica, Jarac) – ova je kombinacija Venere koja misli i Meseca koji sve to selektuje i sužava izbor. Venera je otvorena za poznanstva i vesele je prirode, može pokrenuti mnoge teme dok će je na kraju dana sačekati Mesec u zemljanom znaku koji će sve to filtrirati i propustiti samo ono od čega može imati koristi i što je dobro za njega. Osoba može biti laka za saradnju na prvi pogled i izgledati naivno međutim suština je potpuno drugačija jer ništa što ne vredi ne može opstati pa tako ni površni odnosi.

Mesec u vazdušnim znacima (Blizanci, Vaga, Vodolija) – spoj dve planete u vazdušnim znacima daje sve samo ne težinu i dubinu u emocijama. One su lake, brze, sada se plače a za par minuta smeje. Ovim osobama je pokret i mentalno aktiviranje neophodno inače mogu biti jako napete. Vrlo društvene i komunikacija je ključ za njihovo osvajanje – prvo im postanite prijatelj i lako ćete sve ostalo. Ove osobe nisu zlopamtila i lako opraštaju, međutim isto tako lako i zabravljaju šta su drugi učinili za njih. Živi se vrlo brzo pa isto tako i ulazi u vezu i prekida ista koja počinje da „guši“. Vrlo lako se osobe mogu upuštati u duple veze ali i one na internetu jer je najbitnja komunikacija pa sve ostalo.

Mesec u vodenim znacima ( Rak, Škorpija, Ribe) – Venera u vazdušnom a Mesec u vodenom znaku daje odličnog pisca koji ume da osmisli priču i daje ideju a Mesec doda kreativnost, dubinu i emocije. Ovo mogu biti vrlo labilne ličnosti pa i naivne jer mogu uletati u rizične situacije bez razmišljanja a pogotovo kada  trebaju pomoći nekome. Zaljubljuju se lako i često pa se i dugo pati za nekim, ali isto tako već nakon nekog vremena naiđe osoba koja popunjava prazninu i onda kreće iz početka.

venera-u-vodenim-znacima

Venera u vodenim znacima (Rak, Škorpija, Ribe) naglašava osetljivu i romantičnu prirodu. Obično je kreativnost naglašena i umetnost se prepliće sa osećajem ljubavi. U ljubav se veruje ali najviše u onu iz bajki. Priroda je vrlo labilna i lako upadaju u zamke partnera, pogotovo onih kome misle da mogu pomoći. Ovakva Venera živi u snovima i imaginarnom i ume ceo život da sanja o nekome drugom iako može biti zadovoljna pored postojećeg partnera jer ona voli osećaj da voli i teži idealnoj ljubavi. Ona najlakše može održavati platonsku vezu i onu bez dodira kao i ljubav na internetu.

Mesec u vatrenim znacima (Ovan, Lav, Strelac) – Venera u vodenom a Mesec u vatrenom znaku daje osobu koju vode čisti nagoni. Osoba je sklona upadanju u neprilike jer je vode čiste emocije a Mesec joj daje hrabrosti da zbog njih prelazi granice i čini stvari za koje se kasnije može pokajati. Ukoliko vam partner ima ovu postavku možete biti sigurni da bi zbog ljubavi prema vama uradio i nemoguće. Ukoliko imate ovu postavku velika lekcija vam može biti da naučite ko je vredan vaše žrtve a ko ne. Odlično je ovakvu kombinaciju iskoristiti za umetnost, glumu jer Venera će dati talenat a Mesec sposobnost da se sve realizuje maksimalno i sa mnogo energije.

Mesec u zemljanim znacima (Bik, Devica, Jarac)  – ukoliko je Venera u vodenim znacima onda Mesec u zemljanim samo dodaje težinu jer se svaka emocija sada mnogo jače preživljava. Venera je zaljubljive prirode a Mesec dodatno održava i pušta emocije da traju. Ovakva kombinacija je mnogo bolja od obrnute situacije jer sada Mesec ima svest o tome da li su emocije korisne po njega ili ne i može preseći odnos koji mu šteti ali to ne znači da ga neće i dalje održavati u sebi. Ovo su emocije koje mogu trajati čitavog života i može postojati jedna prava ljubav za ceo život.

Mesec u vazdušnim znacima (Blizanci, Vaga, Vodolija) – kada je Venera u vodenim znacima a Mesec u vazdušnim onda je to klasična slika emocija o kojima se više priča nego što se one žive. To je slika imaginarne i neopipljive ljubavi koju osoba može imati tokom života. Naglašene su platonske ljubavi jer Venera ima potrebu da oseća i voli, da traga a Mesec koji je u vazdušnom znaku ne daje na dubini, ni istrajnosti samo daje momenat maštanja, pričanja, pisanja i površnosti u emocijama. Međutim ovo je jako dobra postavka za pisca i nekoga ko se bavi istraživanjem međuljudskih odnosa jer Venera upija emocije a Mesec nakon toga sve memoriše i zapisuje. Međutim osoba nije naivna kao kada je obrnuta postavka jer sada Mesec o svakoj emociji misli a samim tim je i mogućnost za grešku manja nego kada su čisti nagoni u pitanju.

Mesec u vodenim znacima (Rak, Škorpija, Ribe) – ukoliko su i Venera i Mesec u vodenim znacima onda je ovo čista slika romantične, osetljive i emotivne prirode koja je odlična samo ukoliko se koristi na umetnost, hobi, kreativnost, posao… Ukoliko je osoba pasivna i bez trošenja kreativnosti, ovoliko vode joj može doneti velike patnje, nemir, nestalnost i labilnost i može ići linijom manjeg otpora. Ovo je priroda koja se jako lako zaljubljuje i samim tim i čini nepromišljene stvari zbog partnera. Može biti naglašena i poročnost i udovoljavanje sebi u svakom pogledu jer ne postoji ništa što bi joj ukazalo da nije na pravom putu. Mogućnost da se veže za pogrešne ljude je velika jer uspeva da mane pretvori u vrline, a vrline uvećava. Ukoliko osoba prepozna jaku intuiciju i kreativnost može napraviti izuzetne stvari.

Vatreni znaci su Ovan, Lav i Strelac

Zemljani znaci su Bik, Devica i Jarac

Vazdušni znaci su Blizanci, Vaga i Vodolija

Vodeni znaci su Rak, Škorpija i Ribe

Autor: Maja Kovačić

astro.analize@gmail.com