Slatki novembar 2015 – Venera i Mars u Vagi

venera-u-vagi

Od 12.11 je Mars u Vagi a društvo mu pravi Venera koja je ušetala u ovoj znak tri dana ranije. Ako znamo da je Venera devojka tj ženski princip a Mars muškarac tj muški princip a da je Vaga znak koji simbolizuje partnerstvo ne treba da budemo astrolozi pa da povežemo kako će običan novembar postati „slatki novembar“.

Venera u Vagi je planeta na svojoj teritoriji. Ovakva Venera vam neće tolerisati galamu, buku i kičeraj. Njena ključna reč je finoća i tolerancija i zato zaboravite na bahatost ukoliko želite da osvojite ovu Veneru.  Obavezno budite fini i kulturni prema njoj. Ovo zapamtite ukoliko vam  partner/ka ima Veneru u Vagi u natalnoj karti. OVDE proverite gde vam se nalazi Venera.

Mars u Vagi je sve suprotno od Venere u Vagi. On se baš ne snalazi u ovom znaku jer je Mars buka, galama i impulsivnost a sada je prinuđen da se uklopi u mir, sklad i finoću.

  • To je kao kada je muškarac u određenoj dozi odsustva manira, ludo zaljubljen u emancipovanu ženu, pa odlazi kod nje u slatko uređen dom i mora da se ponaša odmereno, kulturno i tolerantno a najradije bi iskočio kroz prozor.
  • To je kao da gledamo Mazu i Lunju (Lady and the Trump)

Ove dve planete u Vagi donose potrebu za ljubavlju i to tipičnom slikom ljubavi bez mnogo strasti i varnica. Akcenat je na pogledima, dodirima, pažnji i priči. Ovo pokreće i venčanja i veridbe, godišnjice i slavlja u ime ljubavi.

Ova Venera želi da udovolji vama ali samo ako će time najpre udovoljiti sebi, mada ćete misliti da je to zbog vas… Jer Venera je zadovoljstvo i ljubav i ona u Vagi samo želi da bude zadovoljena i voljena.

Dok je Venera u Vagi mnogo će se pričati o ljubavi, o toleranciji, kreativnosti i lepoti. Mogu se pojačati manifestacije gde je akcenat na umetnosti, kreativnosti, modi ili lepoti. Takođe ova Venera donosi korist svima onima koji se bave modom, lepotom, bojama, muzikom, ukrašavanjem, slatkišima, dizajnom, cvećem, brakom, venčanicama, nakitom, garderobom, ulepšavanjem (frizeri, kozmetičari…) ali i politikom, bankarstvom, pravom i arhitekturom.

Pošto Venera simbolizuje partnerstvo i toleranciju, ne bi vam bilo zapoveđeno, nabacite osmeh, pričajte tiše, uklopite boje i materijale i bacite suvo cveće iz vaze.

Bez ove Venere bi ljubičasta boja bile samo ljubičasta – bili bismo uskraćeni za purpurnu, lilu, ametist, indigo, boju jorgovana, lavande, orhideje, patlidžana…

Bez ove Venere bi se uspravne i vodoravne linije na garderobi mešale jedna sa drugom uz dodatak tufnica i „leopardove šare“.

Čula nam traže da budu zadovoljena – preko hrane, dodira, mirisa, pogleda i zvuka.

Ako želite da se uklopite u ovaj novembar – osmeh na lice, jezik za zubima i sjaj u očima.

Venera voli sebe a Venera u Vagi obožava sebe. Zato se sada i može čuti mnogo hvalisanja.

Venera traži sklad i ravnotežu pa je umerenost ovde jako bitna. E tu je u problemu naš Mars. On nije umeren i nije baš neko ko toleriše i meri svaku reč pa će se snaga zameniti rečima . To i nije tako loše ukoliko nam baš ne zatreba snaga jer ćemo onda biti u problemu.

Međutim moj doživljaj ove Venere je malo drugačiji pošto je Vaga pre svega kardinalan, vazdušni, muški znak i ona nije toliko naivna koliko se na prvi pogled čini. Venera joj je samo dala ljupkost i šarm kako bi sve to bilo lepo upakovano. Ova Venera već unapred zna šta želi i kako da vas osvoji i polako plete mrežu. Ponekad je ta mreža mirišljava, slatka i lepljiva baš u njenoj simbolici pa se i previdi uloga te mreže. Saturn je egzaltiran u ovom znaku, samim tim Vaga ne može da bude naivna, brižna i bez planova. Razlika je samo u tome što će vas Venera u Vagi naterati da uživate dok plete mrežu oko vas a često ćete misliti da to baš tako i želite.

Na globalnom nivou ovo može umiriti zavađene strane i uneti malo dogovora među njima. Međutim nije dobro ukoliko se pokrene neka borba jer će Mars ostati bez sredstava i snage. U ovom slučaju gubi jači i onaj ko prvi započne sukob. Ukoliko i dođete u neku raspravu vašom kriviciom, odustanite od nje na vreme. Ukoliko dođete u raspravu nečijom krivicom, nabacite osmeh i pročitajte mu priču. Pitali su jednu baku od 100 godina kako živi toliko dugo. Rekla im je da se nikada u životu nije posvađala. Nemoguće! – viknuše oni. U pravu ste – reče baka.

U pravu ste dragi moji 😉