Nedeljni horoskop 11.02 – 18.02.2019

Nedeljni horoskop od 11.02 - 18.02.2019

U toku ove nedelje Mars ulazi u znak Bika a Merkur u znak Ribe.  Na globalnom nivou to može smanjiti stres i nervozu, ljudi će imati više tolerancije, biće strpljiviji. Može se očekivati porast motivacije i produktivnosti. Ovo važi od vikenda pa nadalje ali je sredina ove nedelje izuzetno problematična i rizična jer Mars pravi konjunkciju sa Uranom.

Zbog Marsa i Urana moramo voditi računa o impulsivnosti,  brzini prilikom kretanja. Od utorka do četvrtka poseban oprez neophodan je u saobraćaju!

Što je nešto brže, to više privlači nezgode, naročito kada je brzina cilj, u smislu takmičenja, auto-trke, žurbe prilikom kašnjenja.

Može doći do kvarova na velikim sistemima povezanim sa električnom energijom (elektrane), autoindustrija, navigacioni sistemi, industrija za proizvodnju hi-tech tehnologije. Opasnost dolazi od vatrenog oružja, požara, visokog napona, vetra, bombaša samoubica jer je naglašen porast samoubilačkih namera.

Naglašena je potreba za rizikovanjem, adrenalinom, ekstremnim sportovima, buntom, borbom za svoja prava.  

OVAN u znaku ili podznaku

Ova nedelja donosi dosta turbulentan period, posebno na polju posla.

Početkom nedelje treba očekivati vesti u vidu pohvala za prethodni učinak za ljude koji su u radnom odnosu dok za nezaposlene važi da bi mogli dobiti poziv iz stare firme ili za poslove koje su ranije obavljali, to se posebno odnosi na ljude iz državnih firmi.

U prethodnom periodu akcenat je bio na udovoljavanju sopstvenih potreba i samim tim više se uživalo nego radilo. U toku ove nedelje to će se promeniti i bićete usmereni ka zaradi. Možete očekivati iznenadne prilive novca ali i neočekivane rashode. Novac se troši na automobile, tehniku i tehnologiju i to će biti najizraženije sredinom nedelje. Međutim u pitanju je samo hir i kasnije možete shvatiti da vam to nije bilo baš potrebno. Novac je neophodno sačuvati jer vam može zatrebati za popravke i majstore. Uređaji, kućni aparati, mašine, tehnika se lako kvare a uzrok je nestručno i bahato rukovanje. Zarada dolazi od poslova vezanih za IT sektor, finansije, administraciju i trgovinu. Tokom vikenda naglašeni su događaji koji će stabilizovati finansije. Možete pokrenuti nove ideje i ući u nove projekte. Ovnovi koji su u radnom odnosu mogu se naći u problemu zbog neiskrene atmosfere među kolegama i ogovaranja.

Ovnove u braku čeka renoviranje stana, kupovina nameštaja koju će vam omogućiti povišica plate ili će vam pak novac stići od roditelja.

Sredinom nedelje naglašen je konflikt sa prijateljem zbog laži, neispunjenih obećanja ali i novca. Izbegnite pozajmice i ispunjavanje hirova sa prijateljima.

BIK u znaku ili podznaku

Sredina nedelje donosi izlazak iz kriznog perioda i polako se budi nova pokretačka energija i motivacija. Dolazi vaše vreme i ukoliko čekate vesti iz inostranstva ili poslovni put, sada je pravi trenutak. Zaposleni Bikovi bi mogli da dobiju i iznenadnu ponudu za novi posao ili bi pak ona mogla biti i vaša odluka zbog problema sa nadređenima na trenutnom poslu. Nezaposlenima može stići ponuda za posao putem interneta ili možete obavljati posao putem interneta.

Bikovi koji su u braku mogli bi imati buran period koji bi oni sami izazvali otkopavanjem stvari iz partnerove prošlosti izazivajući tako žestoke svađe. Ukoliko krenete na putovanje možete očekivati neko novo poznanstvo i rađanje simpatija. Slobodni bi mogli imati “varnice” od strane prijatelja pa bi to moglo prerasti u nešto više od prijateljstva

Ovo su pooslednji dani nervoze koja traje već nekoliko meseci i sledi period koji donosi dobru energiju. Ovo je vaše vreme jer je Mars u znaku Bika i možete iskoristiti svoj maksimum. Lekove zamenite fizičkim vežbama i sportskim aktivnostima. Neaktivni i pasivni moraju se pokrenuti inače će jaka energija uzrokovati povrede i probleme sa zdravljem.

BLIZANCI u znaku ili podznaku

Ovo je vrlo nezgodan period za Blizance koji donosi psihofizičke probleme, koji su posledica prošlomesečnih loših odluka. To bi moglo izazvati zatvaranje u sebe koje bi bilo dobro jedino ako priroda posla kojim se bavite zahteva neku vrstu izolacije. Na i onako slabe izvore prihoda, novac odlazi na dugove što posebno stvara velike probleme Blizancima koji su razvedeni i imaju dodatne obaveze prema bivšem partneru. Izuzetan oprez mora da se vodi kada su u pitanju poslovne ponude pogotovo na one koje zvuče „kao iz bajke“. Oni  koji su u radnom odnosu trebalo bi da se klone ogovaranja jer bi njihove kolege to mogle da zloupotrebe.

Nervoza je naglašena za prvi deo nedelje a najizazovniji dan je sreda kada bi, zbog nestrpljenja mogle da se donesu ishitrene odluke, zbog kojih bi se Blizanci kasnije kajali. Potrebno je izbegavati putovanja međutim to ne važi za Blizance kojima je priroda posla putovanje ili koji rade u inostranstvu.

RAK u znaku ili podznaku

Konačno Rakovi mogu da odahnu i da se smire jer dolazi period kada rad mogu da zamene druženjem i da u tome uživaju. Ukoliko ste nezadovoljni uslovima na poslu ili statusom, možete ga promeniti na lični zahtev i od vikenda krenuti u ostvarivanje svojih ciljeva. Moguće je kraće putovanje u inostranstvo.

Sredina nedelje bi mogla da donese konflikt sa partnerom zbog mešanja u odnos sa prijateljem ili obrnuto. Najbolje bi bilo ignorisati takve priče i sačuvati živce. Rakovi koji su u dugoj vezi mogu uploviti u bračne vode i planove za osnivanje porodice. Onima koji su u braku mogu se javiti bivše ljubavi i roditi se simpatije, naglašeno je malo flerta sa strane. Rakovi koji su sami, mogu ući u dužu, kvalitetnu vezu sa osobom koja je stari poznanik.

Međutim neće biti ni malo lak period za učenje, ispite i uopšte stvari koje zahtevaju koncentraciju. Ostvarenje snova i ciljeva deluje komplikovanije nego što jeste pa bi najbolje bilo da se sačeka da prođu strahovi pa onda prionuti na posao.

LAV u znaku ili podznaku

Februar je odličan period za stabilizaciju posla, unapređenje, izgradnju karijere i poboljšanje reputacije. Međutim mora se obratiti pažnja na početak nedelje koji može doneti napete odnose sa nadređenima i partnerima. Ne treba reagovati na njihove impulsivne reakcije jer sve ide na bolje od druge polovine nedelje.

Nezaposlenim Lavovima stižu ponude za posao iz oblasti finansija, menadžmenta kao i one vezane za proizvodnju hrane. Zaposlenima dolazi do poboljšanja radne atmosfere i uslova kao i pozitivne promene u kolektivu. Takođe ovo je loš period za novac zbog preterivanja i udovoljavanja sebi. Mogu se javiti dugovi i treba izbeći pozajmice u oba smera i nikako ne mešati novac i prijateljstvo. Problemi u porodičnim odnosima su veoma realni pogotovo sa roditeljima i to najviše zbog njihovog ličnog neslaganja. Takva situacija može dovesti i do selidbe iz kuće.

DEVICA u znaku ili podznaku

Finansijski problemi se bliže kraju i sledi jedan vidno povoljniji period. U toku nedelje treba završiti sve započete poslove i ne ostavljati za sobom“ repove“. Ipak, još uvek treba biti oprezan s novcem, naročito sredinom nedelje kada su mogući veći troškovi zbog kvarova koji se mogu javiti na automobilu, tehnologiji ili kućnoj tehnici.

Dolaze vam ideje za nove projekte kao i pozitivne vesti iz inostranstva. Takođe ovo je povoljan period za ispite, studije kao i za one koji rade u oblasti obrazovnog sistema. Naglašen je teži period za dogovore, zbog nerazumevanja, pa bi trebalo izbegavati nova poslovna partnerstva.

Device koje su u braku, trebalo bi da obrate pažnju na partnera zbog njegovog psihofizičkog stanja i mogućeg pada energije i imuniteta. Slobodnima bi mogle da se jave bivše ljubavi i obnove veze koje su bile prekinute. Savet vam je da slobodno vreme provodite sa decom ili prijateljima.

VAGA u znaku ili podznaku

Kriza u braku i problemi u odnosima su pri kraju, završavaju se, ali još sredina ove nedelje nosi sa sobom impulsivne reakcije partnera. Deca bi mogla doneti neke nepredviđene troškove i dozu zabrinutosti. Nećete koristiti lične izvore prihoda već ćete trošiti novac koji dolazi od drugih ljudi, najviše od bračnog partnera. Zbog problema sa finansijama i nedostatka istih savet bi bio da se izbegavaju ulaganja u kupovinu automobila, tehnike i tehnologije i akcenat treba staviti na popravku postojećih. Takođe je moguće podizanje optužnice ili pokretanje sudskog spora. Zaposlenim Vagama neće odgovarati radna atmosfera zbog ogovaranja i spletkarenja u kolektivu.

Vagama u braku, deca i partner donose mir i uživanje u porodičnoj atmosferi što je idealno za Vage koje imaju posao od kuće. Onima koji su u vezi prete svađe i mogući raskidi. Ukoliko ste slobodni, naglašeno vam je flertovanje i odnosi bez perspektive koje bi trebalo izbegavati jer su rizični. Ženskim Vagama preti pojava agresivnih muškaraca, dok muškim preti pojava nestabilnih i histeričnih žena.

ŠKORPIJA u znaku ili podznaku

Prethodni period je za Škorpije bio veoma napet na poslovnom planu što je i uzrokovalo probleme sa psihom i zdravljem. Početak ove nedelje donosi poslednje udarce u vidu mogućih problema u kolektivu prouzrokovanih impulsivnošću i svađama kao i napete atmosfere zbog loših uslova za rad i obima posla. Sreda je dan kada posebno treba da obratite pažnju na zdravlje!

Zbog brzopletosti izazvane nervozom moguće su posekotine i druge povrede – zbog želje da se sve preko noći preokrene. Savet bi bio da ne donosite nikakve odluke u tom periodu jer već od vikenda će tenzije splasnuti, dogovore za partnerstvo će biti lakše ispoštovati  i povećaće se broj klijenata. Februar je dobar za nastavak starih projekata i ideja. Nezaposleni bi trebali da hobi pretvore u posao. Pojačana mašta biće posebno korisna za one koji rade sa decom. Dobre vesti dolaze od mlađih ženskih osoba.

Vi koji ste u braku bićete na teškom testu jer nervoza partnera, tenzija u odnosima, svađe zbog novca, biće začinjene i mešanjem roditelja u brak. Slobodne Škorpije naići će na dobru komunikaciju putem društvenih mreža koje će pobuditi u njima prijatne emocije uz malo flertovanja. Vi koji ste u ozbiljnoj vezi, pokrenućete priču oko zasnivanja porodice.

Potrebno je raditi na hobijima a slobodno vreme provoditi van kuće u aktivnostima koje idu u korist hobijima i talentima. Moguće je i kraće putovanje.

STRELAC u znaku ili podznaku

Februar je dobar za dodatne manje izvore prihoda, povišice, bonuse i dodatne poslove. Mogućnost dobitka u igrama na sreću. Novac možete dobiti uz pomoć ženskog prijatelja.

Ova nadelja je posebna turbulentna za ljubavni život i naćićete se u iskušenjima. Sredina nedelje opasna je za one koji su u vezi jer ćete teško odoleti flertu i moguće su veze za jednu noć. Oni u braku provodiće više vremena zajedno, prijaće vam pojačana prisnost. Ukoliko postoji problem u braku rešenje je u izolaciji od drugih ljudi i zbližavanje sa partnerom.

Pojačavaju se poroci, želja za avanturom zbog čega se kasnije možete pokajati. Bićete uvučeni u nečije tajne, pa se klonite ogovaranja. Porodični odnosi jačaju, naglašena su porodična okupljanja, susreti sa bližnjima i vesti od jednog roditelja.

Strelčevi koji imaju privatan posao imaće povećan broj klijenata ili mušterija. Od vikenda se pojačava posao, nezaposleni imaju mogućnost zaposlenja uz pomoć rođaka ili bivših kolaga. Više posla imaće svi koji se bave marketingom, trgovinom hrane, građevinom i menadžmentom.

Naredni period testiraće vaše psihofizičko stanje, pa ojačajte imunitet i vodite više računa o zdravlju. Izbegavajte lekove i hemiju a posebno oni koji se bave sportom i provode vreme u teretani. Izbegavajte steroide i ostale suplemente.

JARAC u znaku ili podznaku

U ovom periodu posvetićete vreme sebi i svojim potrebama. Fokus ćete staviti na fizički izgled i ulepšavanje. Žene Jarčevi mogu promeniti svoj izgled, frizuru, boju kose – imidž.

Ljubav će biti u prvom planu i možete se zaljubiti. Ukoliko ste u vezi ili u braku, partner će vem jasno pokazivati emocije i udovoljavati vam. Ukoliko ste sami, možete ući u vezu sa nekim iz neposrednog okruženja.

Pokazaćete talente i ideje koje poslodavac lako prepoznaje. Budite otvoreni za nove stvari jer posao nalazi vas. Nemojte se zatvarati i izolovati već udovoljite svom egu i izlazite i družite se.

Sredina nedelje donosi troškove oko kuće, rashode zbog ukućana i roditelja. Imaćete impulsive reakcije pa izbegnite kupovinu tehnike i uređaja.

Nezaposleni mogu dobiti posao u neposrednoj blizini dok zaposleni mogu otići na poslovno putovanje.

Iako Jarčevi neće imati stres i nervozu, ipak neće biti potpuno mirni jer ih može brinuti psihofizičko stanje brata, sestre ili bliskog rođaka. Naglašen je problem u komunikaciji zbog neiskrenosti, neispunjenih obećanja i nerazumevanja.

VODOLIJA u znaku ili podznaku

Naredni period može biti nezgodan za Vodolije zato što će im biti nametnuto da budu izolovane i mirne što se kosi sa njihovim potrebama. Uzrok je oslabljeni imunitet i loše psihofizičko stanje. Rešenje za probleme sa psihom je rad na sebi kroz alternativne i New Age metode. Ne libite se da potražit savet psihologa. Prijaće vam sve što ima veze sa daljinama i inostranstvom, pa možete planirati ili maštati o dalekim putovanjima i poseti drevnih građevina. Moguća su duža putovanja i promena mesta boravka.

Naglašeni su novi izvori prihoda a najviše kroz bonuse, povišice, bakšiš ali možete i dobiti ili pozajmiti novac. Iskoristite povoljne i srećne aspekte i učestvujte u nagradnim i grama, takmičenjima i lutriji. Sredinom nedelje potrebno je završiti ideje i projekte jer nedovršeni poslovi izazivaju pojačan stres. Morate pronaći snagu i motivaciju da završite sve poslove jer od vikenda se menjaju prioriteti. Budite blaži u komunikaciji sa ukućanima jer možete izazvati problem bez potrebe.

Ljubav je u drugom planu jer ste okupirani materijalnim stvarima.

RIBE u znaku ili podznaku

Merkur ulazi u vaš znak i donosi vam dobru komunikaciju, bolje izražavanje i kreativne ideje. Iskoristite ga da poboljšate odnose sa ukućanima. To će najviše odgovarati onima u braku jer će vas partner bolje razumeti. Prethodni meseci doneli su preterano trošenje novca što ima svoje posledice. To ćete najviše osetiti sredim nedelje kada se pokreću dugovi i neregulisani računi iz prošlosti. Ipak ćete imati jaču potrebu da kupite nešto ali dobro razmislite dali vam je to zaista potrebno.

Mogućnost iznenadnog putovanja. Ova nedelja donosi pojačano druženje i izlaske sa mlađim ženama. Ovo je odličan period za rešavanje birokratije, podnošenje zahteva, žalbi i molbi. Imaćete napete odnose sa bratom, sestrom ili bliskim rođacima. Ukoliko imate privatan posao možete uložiti u kupovinu tehnike, tehnologije ili automobila što će biti dobar temelj za vaš posao. Ukoliko ste nezaposleni možete aplicirati za poslove u inostranstvu ili u stranim firmama.

Od vikenda se pokreće ideja za učenje novih jezika, upisivanje obuke, kursa ili vožnje.

PROČITAJTE STRANICU UTISAKA

NARUČITE NATALNU KARTU, GODIŠNJI HOROSKOP, ANALIZU POSLA ILI ODGOVOR NA JEDNO PITANJE

Autor:

astrolog Maja Kovačić